Öreg Harcos Blog

Öreg Harcos Blog

Ebül szerzett pénzből új, jobboldali médiát

2015. szeptember 30. - Öreg Harcos
A Fidesz erőszakossága és korrupciója nem ismer határokat a média világában sem. Új TV-adókról pletykálnak, új honlapokat indítanak, új újságokat gründolnak. És ezt mind-mind a mi pénzünkből, az adófizetők pénzéből. Mert ma a piac, a túlélésre berendezkedett piac nem engedhetne meg ilyet magának.
Simicska Lajos fordulata óta gombaként nőnek ki a földből az új, jobboldali médiumok. A 888.hu és a Magyar Idők már elindult, és most egy még újabb portál érkezik, a György Bence nevével fémjelzett Faktor.hu.
Érdekes, hogy döntően egy üzleti kör legyeskedik e birodalom mögött: a Vajna-Habony-Rogán vonal. Ezek az urak az elmúlt években Századvéges szerződésekkel, üzleti lobbival és kaszinókkal sok-sok milliárd forinthoz jutottak az adófizetők pénzéből. És most szépen befektetik.
Habony, Vajna és Orbán samesza (a kép forrása: RTL.hu)
A mai piaci viszonyok között ezek mind, egytől-egyig fenntarthatatlan vállalkozások. Az RTL Klub és még néhány, különadókkal veszélybe sodor médiumon túl nincs ma olyan médium, amely megengedhetne magának ilyen erős piacfoglalást. Kétségünk ne legyen: ezt a piacfoglalást az elkövetkező években is mi fogjuk megfinanszírozni. Csak állami hirdetéssel vagy más helyről "szerzett" pénzzel lesz mindez fenntartható. 
A kormányzati kommunikációt mostantól végleg irányító Rogán Antal mindent el is fog követni azért, hogy barátai jól járjanak. A maradék független sajtó levegőjét pedig egyre csak szívják el. Az Origo.hu lehet, hogy Matolcsy rokona kezébe jut, a Hvg.hu jobb idők után takaréklángon, legjobb újságíróit elveszítve tengődik, a nyomtatott lappiac a színvonalas kiadványok ellenére pedig évtizedes válságát éli.
Az új jobboldali médiabirodalom ugyanúgy hazugságból és ebül szerzett pénzből születik meg. Semmivel nem jobbak ők Simicskánál, csak Orbán Viktor hatalmi gépezetének játékszerei.

De ismerjük a régi mondást: ebül szerzett jószág ebül vész el. (Csak bírjuk kivárni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://oregharcos.blog.hu/api/trackback/id/tr867866978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása